Alla inlägg den 30 mars 2010

Av 4real - 30 mars 2010 20:03

och ännu en gång såg allting helt perfekt ut!    Gynekologen mätte lite här och lite där, tydligen så var huvudet lika stort som magen (?!) men det var helt normalt för vecka 27 sa han. Däremot borde inte huvudet växa så mkt mer nu för det ska ju komma ut oxå hehe.


Kort sagt så verkade bebben må strålande därinne! Han undrade ifall om jag hade några frågor och det hade jag egentligen inte, men för att vara "snäll" så frågade jag ifall om han jobbar på förlossningen oxå (vilket jag egentligen visste att han gjorde..). Varpå han svarar att han är chef för förlossningensavdelningen. Nice! Sedan fortsätter han att berätta att han brukar tycka att det är kul att få vara med på förlossningen av de patienter som han hjälpt*. Då undrar jag hur det fungerar rent praktiskt eftersom man inte kan veta i förväg när det startar, han kanske inte ens jobbar under de dagarna! Då svarar han att det brukar lösa sig, eller så bokar man in en igångssättning!! Jag frågade inte mer och vi skildes åt iprincip.


Nu i efterhand kan jag inte glömma det han sagt! "Boka in en igångsättning"..kan man verkligen göra så? Vill jag/vi bestämma ett datum i förväg? Jag vet inte.. håller fortfarande på och smälter det han sagt..får fråga mer nästa gång jag träffar honom vilket blir om 4 veckor.


Intressant!   


* Pga mina upprepade missfall går jag hos en specialist som håller på med en undersökning kring oförklariga missfall hos fullt friska människor.  Mer om det vid ett annat tillfälle!

Av 4real - 30 mars 2010 14:00

Har sedan ett tag tillbaka börjat fundera på vilken personlighet vårt blivande barn kommer att ha. H*n sparkar, vad jag kommer ihåg, mer än vad D. gjorde i magen...betyder det att den blir vildare då?

D. är inte alls vild av sig, tvärtom är han en glad och lugn kille, visst har han spring i benen och gillar att röra på sig, men har ändå svårt att se honom som "vild". D. är ingen typisk pojk-pojke, han är ingen flick-pojke heller, han är någonting mitt emmellan..


Han gillar att pyssla, röra på sig, leka med djur (som är han stora intresse), ibland tar han och leker med bilar men det är sällan, han gillar böcker, att laga mat och leka doktor, rollekar är populära just nu oxå. Just det bygga är oxå rätt kul!

Därför har jag ju funderingar kring 2:an..


Om det blir en tjej, blir hon då sådär extremt flickig som bara ska klä sig i rosa och leka med dockor eller blir hon, mer som jag var, en pojkflicka som älskar att leka med bilar, klättra i träd och spela boll? Alltså, blir hon en Suri eller en Shilo?


Om det blir en kille då, blir han som sin storebror, eller blir han sådär riktigt grabbig som ska bara hålla på med bilar, meckarsaker och vara helvild? Eller blir han extremt lugn som bara tar livet som det kommer och abara finner sig i det mesta?


Och hur kommer tempramentet att vara på det barnet? D. är ju faktiskt "enkel" att ha att göra med, blir nästa hans motsats tro?

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards